Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΥΤΡΟΣ

ΤΟ 1960 Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΥΤΡΟΣ

ξεκίνησε στα Αλώνια της Μαγούλας τη δυναμική πορεία του στο χώρο του ποιοτικού επίπλου. Με αγάπη και μεράκι για το έπιπλο καθώς σε συνδυασμό με την εμμονή στην κατασκευαστική λεπτομέρεια, τον κατατάσουν ως πρωτοπόρο σε παγκόσμιο επίπεδο. Σχέδια που πρωτοπαρουσιάστηκαν στην Ελλάδα κατέκτησαν τον κόσμο όπως το πολύ χαρακτηριστικό folding bed (κρεβάτι ντουλάπα).

Η συνέχεια ήρθε από τους 3 γιούς Μάρκο(46) Ανδρέα(45) και Νίκο(42) στο έμψυχο δυναμικό της εταιρίας. Από παιδιά στο χώρο του επίπλου κατατάσσονται σήμερα στους καλύτερους έλληνες κατασκευαστές με αναγνώριση και έξω από τα σύνορα της χώρας.

ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ

το έπιπλο Φύτρος, δημιουργεί λειτουργικά και σύγχρονα έπιπλα με αρκετά σημεία αναφοράς απο τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Το μεράκι όμως των αδερφών Φύτρου είναι στα κλασικά έπιπλα,. εκεί που ο τεχνίτης πρέπει να βάλει όλη του την εμπειρία και τέχνη. Κάθε πρόκληση για μια ειδική κατασκευή η επίπλωση ενός χώρου με κλασικά έπιπλα φέρνει τα χαμόγελα στα πρόσωπα των αδερφών Φύτρου.

Η χρήση κορυφαίων υλικών και η ιδιαίτερη τεχνογνωσία στην σμίλευση του ξύλου εγγυώνται μοναδική ποιότητα και αισθητική.

Μεγάλη υπερηφάνεια και αναγνώριση για το έπιπλο Φύτρος αποτέλεσε η εμπιστοσύνη της Διπλαρείου Σχολής (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ) για την διεξαγωγή σεμιναρίων επιπλοποιίας, απο το Νικόλαο Φύτρο, στις εγκαταστάσεις μας.

Η οικογένεια Φύτρος με όπλο την αφοσίωση, το μεράκι και το έμφυτο ταλέντο καταφέρνει σήμερα να είναι μια απο τις κορυφαίες βιομηχανίες στο χώρο του εγχώριου επίπλου με παγκόσμια εμβέλεια.

ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΦΟΙ ΦΥΤΡΟΥ

πάντα έχουν να παρουσιάσουν κάτι ιδιαίτερο που πολλές φορές δημιουργεί και τάσεις τόσο στην Eλλάδα όσο και εκτός συνόρων. Σταθμός στην πορεία της εταιρίας είναι οι εκθέσεις INDEX DUBAI (02-03-04-05).H Διεθνής έκθεση Κύπρου (2007) και η έκθεση επίπλου στην Κολωνία (2012).

Το έπιπλο Φύτρος κοσμεί σπίτια σε όλη την Ελλάδα εώς και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και δημόσια κτήρια.
Ένδεικτικά μας έχουν εμπιστευτεί Burj-al-Αrab (Ντουμπάι), Βουλή της Jeda, Μεγάλη Βρετανία.